• ca
  • es

Premiats

V Edició dels Premis per a la Innovació en el Sector Nàutic

La decisió del jurat es va fer pública el passat 11 d’octubre de 2019 durant el Saló Nàutic Internacional de Barcelona.

1r Premi

Es tracta d'un innovador artefacte nàutic ecològic, modulable i multifuncional de disseny i fabricació catalana.

Un espai de 6.8m2 per a diferents activitats com esbarjo, esport, busseig, pesca, rescat, neteja, etc. Es defineix molt polivalent per a persones amb qualsevol edat, minusvalidesa i amb la total seguretat, desmuntable, transportable i apilable.

Excel·lent qualitat gràcies a les últimes tecnologies i materials com fibra de vidre / carbó, acer inox 316 A4, alumini naval i tèxtils UV d'alta resistència. Amb sistema de propulsió Ekolution híbrid Pedal / Vela / Elèctric es podrà combinar dins del seu concepte de navegació sostenible 0 emissions.

2n Premi

SB Buoy és una boia que filtra els microplàstics dels mars, que trobant submergida orienta automàticament la seva cara de filtrat en contra el corrent i filtra aigua amb microplàstic entre 4 mm i 1 mm.

Aquesta es pot acoblar a les boies d'abalisament que limiten la zona de bany fàcilment.

Com els plàstics en funció de la seva densitat estan a diferent profunditat, això ens permet poder instal·lar diverses boies en sèrie utilitzant els mateixa boia d'abalisament i retirar més quantitat de plàstic.

És una drassana catalana amb 100 anys d'història, que en la seva 4a generació i després d'un pavorós incendi en 2018, han hagut de fer tot nou, repensant el model de negoci, actualitzant el seu sistema productiu i adaptant-lo a la nova indústria 4.0, i en particular:

  • Fresat 3D amb control numèric (CNC) per a la implementació de nous models / prototips.
  • Impressió additiva 3D i la seva implementació en el sector naval.
  • Cascos d'embarcacions impresos en 3D.

4t Premi

NAUTICS

NAUTICS és un projecte per desenvolupar una APP, que pretén localitzar a l'usuari la ubicació de qualsevol entitat que ofereixi serveis nàutics, així com agilitar la seva contractació.

Inicialment es contempla la seva implantació a Catalunya per a fases posteriors, ampliar-la resta de l'estat i d'altres països europeus.

5è Premi

És un caiac desmuntable.

Combina la facilitat de navegació i l'accès al mar amb la facilitat de transport i emmagatzematge.

Fàcil de portar, de muntar i d'emmagatzemar.

Dissenyat i fabricat a Argentina.

Els Premis INNOVANÀUTICA són una iniciativa del CLÚSTER NÀUTIC CATALÀ by ADIN que compta amb un ampli reconeixement i suport del sector nàutic, així com de nombroses empreses i institucions.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació 'aquí'

ACEPTAR
Aviso de cookies